<$BlogRSDUrl$>

maandag, maart 01, 2004

Beloofd 

Wat PvdA kamerlid Gerdi Verbeet belooft doet ze ook. En ik had beloofd op deze site er verslag van te doen. (zie weblog donderdag 26 februari). Bij deze:

'Nederland moet Bush aanspreken op homohuwelijk'

Gepubliceerd op maandag 01 maart 2004

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet zou de Amerikaanse president Bush moeten aanspreken op diens strijd tegen het homohuwelijk. Dat vindt de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

PvdA-Kamerlid Verbeet vindt de actie van president Bush tegen het homohuwelijk ,,onbegrijpelijk''. Verbeet en haar collega-PvdA'er Smits vinden dat minister Bot van Buitenlandse Zaken de Nederlandse zorgen over Bush' handelen aan de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Clifford Sobel, moet overbrengen.

,,Wat Bush doet is een stap terug in de participatie van homo's in de samenleving. Homo's mogen in de VS geen uiting geven aan hun gevoelens'', aldus Verbeet.

Zij wil van minister Bot ook weten of hij het eens is met Bush als die stelt dat het huwelijk tussen man en vrouw in alle culturen en alle religies van fundamentele waarde is en daarmee het huwelijk ook voorbehouden dient te zijn aan een man en een vrouw. Verbeet: ,,Dat is in de Nederlandse cultuur in elk geval niet zo. Ik zou tegen Bush willen zeggen: speak for yourself.''


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?