<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, februari 27, 2004

Vanzelfsprekend? 

De afgelopen week ben ik een paar tegen gekomen dat de vanzelfsprekendheid van onze samenleving aan het verdwijnen is. Drie voorbeelden. Zo’n 25 jaar geleden knokte de homobeweging voor gelijke rechten. En die kwamen er op bijna alle gebieden. Homo zijn was geen issue meer. En jezelf verbergen voor anderen was nergens voor nodig. Nu zwijgen steeds meer homo’s over hun geaardheid. Zij voelen zich bedreigd. Gisteren hoorde ik dat het niet alleen leerkrachten zijn op middelbare scholen met veel islamitische leerlingen die zich bedreigd voelen. Ook stellen die al jaren samenwonen in Amsterdamse volkswijken voelen zich zo bedreigd door bekladdingen, scheldpartijen en intimidaties dat zij de wijken uitvluchten. (en een stukje welvaart meenemen).
Traxx
Het tweede voorbeeld is dat de vanzelfsprekendheid dat je voor anderen zorgt die dat niet kunnen aan het afkalven is. Het meest schrijnende vind ik dat de gehandicapten voortaan nog maar 275 kilometer per jaar mogen reizen voor familiebezoek en andere sociale bezigheden. De rest is niet meer te betalen, of je moet stinkend rijk zijn. En wat echt een kl.te streek is, is dat staatssecretaris Ross dat al een folder heeft gezet en naar de gehandicapten heeft opgestuurd. Terwijl de tweede kamer er nog over moet praten. Lees hier wat andere erover zeggen.
CDA
Het CDA heeft de vanzelfsprekendheid van het sociale gezicht laten varen. Nog niet helemaal in woorden, maar allang in daden. Dat was de uitkomst van een weekeindje programmeren van Diederik Samson. Lees maar. En nou maar hopen dat de vanzelfsprekendheid waarmee de kiezers het CDA stemden ook weg is.

(En als de reacties op de artikelen die heb doorgelinkt heb lees, ben ik bang dat de vanzelfsprekendheid van fatsoen ook al weg is)

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?