<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, februari 13, 2004

Stadhuiskoerier 

Elke vrijdag ploft er een enveloppe op de deurmat. Met in ieder geval altijd een verslag van het openbare gedeelte van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders. En een verslag van het besloten gedeelte. Met brieven gericht aan de raad, raadsvoorstellen en af en toe de Stadhuiskoerier.
De Stadhuiskoerier is het personeelsblad van de gemeente. Met voorspelbare rubrieken als de favoriet van…, een voorwoord van de burgemeester, verjaardagspot en mededelingen van personeelszaken.
Vandaag werd mijn aandacht getrokken door twee verhalen. Het eerste was een verslag van Nardi Beckers over haar werkzaamheden als plaatsvervangend gemeentesecretaris. Waaruit blijkt dat de situatie van haar dubbele functie niet te lang moet duren. Ook de afdeling Ruimte verdiend de aandacht van een fulltime leidinggevende.
Het tweede verhaal was het verslag van de eerste dagen van de sociale dienst in Nederlek. En dat was schrikken. Het was het verhaal van een grote cultuurschok. Van de voorsprong van Schoonhoven en de achterstand van Nederlek. Van computers die het niet deden en dossiers die lagen te wachten. Gelukkig werd aan het eind van het verslag nog een nuance aangebracht. Het was nog maar een impressie van de eerste weken. Maar misschien moeten we de komende commissievergadering de wethouder maar eens naar de stand van zaken vragen.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?