<$BlogRSDUrl$>

woensdag, februari 18, 2004

Persbericht 

Ziektekostenverzekering voor minima
Schoonhoven, 18 februari 2004

De fractie van PVDA/D66 heeft het initiatief genomen om voor Schoonhovenaren met een laag inkomen een aanvullende ziektekosten verzekering af te sluiten. In een brief aan het college vraagt de fractie om een onderzoek. In andere plaatsen in Nederland is de verzekering er al, dus lang hoeft dat dus niet te duren, volgens Jan Beugelaar, woordvoerder Sociale Zaken.
Met een aanvullende verzekering snijdt het mes aan twee kanten. De minima hoeven geen premie te betalen en de gemeente wordt achteraf niet geconfronteerd met aanvragen voor bijzondere bijstand veroorzaakt door hoge extra ziektekosten. Bovendien geeft de regering bij monde van staatssecretaris Rutte (VVD) zelf aan dat met deze maatregel een deel van de slechte gevolgen van het rijksbeleid kunnen worden opgevangen.
“De brief was nodig”, aldus de fractiewoordvoerder ”omdat op dit moment het lijkt dat Sociale Zaken in K5 verband vooral nog bezig is aan elkaar te wennen en verordeningen te schrijven voor de nieuwe wet Werk en Bijstand. Mensen met een laag inkomen hebben die tijd niet om geduldig te blijven wachten tot dat het proces van samenvoegen klaar is.”
vragen ziektekosten.doc

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?