<$BlogRSDUrl$>

woensdag, februari 04, 2004

OPROEP 

SCHOONHOVEN LAAT VLUCHTELINGEN NIET IN DE KOU STAAN!


Beste stadgenoten en andere belangstellenden,

Ook in Schoonhoven dreigen zo’n 40 inwoners slachtoffer te worden van het uitzettingsbeleid van minister Verdonk. Bijna de helft van deze mensen kan als schrijnend geval worden aangemerkt omdat ze hier jarenlang wonen en inmiddels helemaal in de Nederlandse samenleving zijn geïntegreerd.

Misschien ken je ze wel, zijn het je buren, je klasgenootjes, maken ze deel uit van je kerkgemeenschap of zitten ze bij je op de sportvereniging. Zoals de familie Davtian, inmiddels bekend van de acties en publicaties in kranten bladen en al 10 jaar in Nederland. Maar er zijn er nog meer in Schoonhoven:

o Een familie uit Bosnië, al 7 jaar in Nederland met een zoontje van 6 jaar (hier geboren).

o Een familie uit Irak met twee kinderen van 11 en 9 en een driejarig dochtertje dat hier is geboren. Zij wonen al 6½ jaar in Schoonhoven, zijn sinds een jaar uitgeprocedeerd, maar kunnen niet weg vanwege de slechte situatie in Irak.

o De heer uit Angola, ook al 10 jaar in Nederland. Inmiddels heeft hij een vrouw en twee kindertjes, maar hij mag niet bij zijn gezin blijven.

o Een familie uit Sri Lanka kwam al bijna 10 jaar geleden naar Nederland met drie peutertjes. Deze kinderen zijn nu tieners geworden en weten helemaal niets van hun land van herkomst.

o Een mevrouw uit Rwanda kwam 6 jaar geleden naar Nederland, nadat haar man en kinderen waren vermoord in de burgeroorlog. Haar baby is in Nederland ontvoerd en heeft ze nooit meer teruggezien.

o Of de meneer uit Soedan die bijna 6 jaar heeft moeten wachten op de definitieve beslissing op zijn asielaanvraag. Net iets te vroeg raakte hij uitgeprocedeerd en valt nu niet meer onder de pardonregeling. Hij heeft al vier jaar lang een vaste baan.

In veel gemeenten groeit de onvrede en verontrusting over de uitzetplannen van deze minister en laten burgers en maatschappelijke organisaties hun stem horen.

WIJ DUS OOK!

Daarom is er aanstaande ZATERDAG 7 februari een fakkeloptocht om onze met uitzetting bedreigde stadgenoten te steunen.

SCHOONHOVEN LAAT ZIJN VLUCHTELINGEN NIET IN DE KOU STAAN!

Wij nodigen alle Schoonhovenaren en andere belangstellenden uit hieraan deel te nemen.

Wanneer: Verzamelen 7 februari om 16.45 UUR
Waar: Doelenplein bij R.K. kerk / ingang Stadspark
Hoe: Zo mogelijk fakkels meenemen.

KOMT ALLEN !!!Met vriendelijke groet,
Initiatiefgroep Steun Vluchtelingen Schoonhoven
Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?