<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, februari 03, 2004

CDA: bevel is bevel 

Net B&W gezien waar CDA politici spraken over het asielbeleid. En ik ben weer pislink. Ergens onderweg in dit kabinet zijn ze de mensen ingeruild voor de regels. Afspraak is afspraak. Bevel is Bevel. “Natuurlijk is er verzet”zei woordvoerder van Vessem, ”want we weten over welke mensen het gaat”. Schrijnend is niet alleen de situatie van de asielzoekers, maar ook de kloof die er is tussen bestuur en werkelijkheid. Gelukkig zijn er nog CDA-ers die nog deugen. Plaatselijke bestuurders en prominenten.
Remke
Overigens is onze plaatselijke fractievoorzitter naar mijn idee ook in paniek. Hij reageerde erg dom op een e-mail van Groen Links op gezamenlijke inspanningen voor de asielzoekers. Net als onze fractie probeert ook GL om het tij te keren en werken ze achter de schermen aan het organiseren van protest. In gezamenlijkheid en niet politiek. Het enige wat het CDA deed was volkomen onterecht de aanval in te zetten op GL. In plaats dat hij zijn aandacht richt op zijn eigen partij maakt Remke zich druk op vermeende politisering van het vraagstuk. Dom dus. Laat hij bezig gaan met zijn eigen partij in te laten zien dat de weg van het CDA heilloos, doelloos en waardeloos is.
Klaas de Vries
Iemand die het kan weten - en ja, ook verantwoordelijk is geweest voor jarenlang slecht beleid – schreef vandaag in zijn weblog:
'Minister Verdonk heeft haar terugkeerbeleid vastgesteld en daarmee een menselijk drama voor de komende jaren geagendeerd. Een nieuwe test welke normen en waarden christen-democraten, liberalen en sociaal-liberalen ons land toewensen.'
Tenslotte..
Valt het me mee dat ik deze bijdrage zonder vloeken en tieren heb kunnen schrijven. Maar mijn maat is zo langzamerhand wel meer dan vol.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?