<$BlogRSDUrl$>

zaterdag, januari 31, 2004

Spijkers met koppen 

Vanmorgen was ik bij de Vara om mijn kandidatuur voor de Verenigingsraad toe te lichten. Het weer was grauw, het omroepkwartier was grauw en het Vara gebouw was grauw. En bijna uitgestorven. "Maar binnen scheen een flauw rood socialistich zonnetje dat een poging deed om de kilte in de samenleving te verjagen..."" Grapje. Maar het is wel goed te zien dat ook voor deze publieke zaak mensen vrije tijd vrijmaken en hun capaciteiten inzetten. Ben erg benieuwd wat de uitkomst gaat worden en waar ik op de voordracht terecht kom. Ik vond het leuk om mee te maken.
Carrie
Wie het wel lukte om de kilte weg te jagen was Carrie, de roodharige en roodhartige columniste van Spijkers met koppen. Een radioprogramma dat ik veel te weinig beluister. Natuurlijk ging het programma ook over de deportatie van uitgeprocedeerde asielzoekers. Maar ook over de Westafrikaanse meisjes die met het uitzetten regelrecht naar hun besnijdenis worden gestuurd.
Een vertegenwoordigster van van harte pardon verwoorde de schaamte die zij en vele anderen voelen.
Carrie is de schaamte voorbij en stelde God voor Guusje Nederhorst te ruilen met Verdonk. Je kunt de column van Carrie hier beluisteren of over een paar dagen teruglezen.


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?