<$BlogRSDUrl$>

maandag, januari 05, 2004

Liibaan 

Van omroep.nl:
Vorig jaar mei zond Twee Vandaag een bijzonder drieluik uit over de Somalische asielzoeker Liibaan Abdi. De 19-jarige Liibaan zat bijna vijf jaar in de asielprocedure en kreeg te horen dat hij was uitgeprocedeerd en Nederland moest verlaten. Omdat Somaliƫ geen centrale regering heeft, is het niet mogelijk een paspoort te krijgen. Liibaan kon onmogelijk terug. In deze uitzending een terugblik op de procedure van Liibaan. Hij gaat op bezoek bij Klaas de Vries die zich met Liibaans procedure bemoeide. Het verhaal heeft een verrassende ontknoping. E. Nazarski, directeur Vluchtelingenwerk Nederland, gaat in op het lot van alle andere Somaliƫrs die geen verblijfsvergunning krijgen.
Ik had de vorige uitzending ook gezien. En van een soort machteloze woede met tranen in mijn ogen zitten kijken.
Het verhaal van Liibaan is exemplarisch voor de vele andere asielzoekers die hier niet meer mogen zijn, maar nergens anders naar toe kunnen.
De overheid speelt hier een heel schimmig spel. Liibaan mag blijven. Maar waarom? Omdat hij in het nieuws is? Vanwege Klaas de Vries?
Menselijke maat
Ik ben er van overtuigd dat als de beleidsmakers, ook in de gemeente, is naar de mensen achter het beleid gingen kijken, dat het er dan een stuk beter uit zou zien in Nederland. Tot slot nog een hele mooi van Loesje:

Voornemens

En Balkenende
prent zich in
meer menselijkheid
meer menselijkheid

Loesje

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?