<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, januari 27, 2004

K 5 

Gisteren dan de lang verwachte bijeenkomst met de gemeenteraden en de provincie. En direct aan het begin haalde Marnix Norder al de angel er uit. ‘Verwacht geen knallende discussie, maar een avond met de intentie tot samenwerking, vertrouwen en openheid”. En hij voegde de daad bij het woord door een eerlijk verhaal te houden dat bij de meeste aanwezigen leidde tot meer vertrouwen in de uitkomst van de bestuurskrachtmeting. Want waar ging het nou uiteindelijk om? Het meeste werd er geprutteld over het tijdstip van het onderzoek, niet of het onderzoek wel plaats moest vinden. De uitkomst van de avond was dan ook positief: het onderzoek komt er in het tempo van de K5, onder regie van K5 en met een subsidie van de provincie.
Negatief
Jammer dat er één fractie was die meende op de man te moeten spelen. En Norder beschuldigde van ‘herindelen, herindelen, herindelen.’. Als er iets is wat de avond geleerd heeft is dat alle opties nog open zijn en dat herindelen van bovenaf (lees provincie) niet aan de orde is en komt.
Ook vreemd was de opstelling van burgemeester Veerhoek van Nederlek. Aan het einde van de avond stelde hij het voorstel van de bestuurscommissie ter discussie. (Daar zit hij zelf in!)
Hij bleef hameren op het feit dat er eerst het eigen en dan het provincieonderzoek moest komen, terwijl de uitkomst van de avond was dat je praktisch beide onderzoeken tegelijkertijd kunt uitvoeren.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?