<$BlogRSDUrl$>

zondag, januari 18, 2004

Groen Lnks bijeenkomst jongerenhuisvesting 

Het stond echt in de uitnodiging. Zelfs twee keer. Groen Links zou een alternatief plan presenteren voor betaalbare woningbouw op de Hooijkaas locatie. De medewerker van de Statenfractie zei het aan het begin nog eens: blij dat er nu een concreet plan was. Gebakken lucht was het. Het resultaat van een brainstorm van drie mensen. Een paar schetsen. Niks plan. Toen ik daar naar vroeg, zei Ad Struijs dat het de bedoeling was dat jongerenhuisvesting hoog op de agenda te plaatsen. Dat streven onderschrijf ik van harte. Maar in zijn inleiding had Ad net vertelt wat er in de afgelopen paar jaar aan aandacht was en is. En met het presenteren van een vaag idee bereik je alleen maar dat het beeld dat er nooit wat gebeurd versterkt wordt.
Toch goed
Aan de andere kant is het positief dat er van gedachten wordt gewisseld over dit item. Dat wordt aangetoond door jongeren hoe hoog de nood is. Dat het niet alleen om studenten gaat. Provesta directeur van Zoest schetste helder het beleid. Hij vertelde over de (mislukte) poging om grond van de Vakschool te kopen voor studentenhuisvesting. En hij deed het aanbod om nog eens goed met elkaar naar de regels voor de verdeling te kijken. Zelf bracht ik nog eens de 100 leegstaande bovenetages en pandjes in de binnenstad onder de aandacht. Als we die drie zaken nu eens voortvarend oppakken, kunnen we de eerste nood ledigen. Het lijkt me goed dat Groen Links dat initiatief nog even houdt, maar onze fractie moet het zeker steunen.
Weer actief?
Oud wethouder en leider van Gemeentebelang Theo Ricken was aanwezig. En nam actief deel aan de discussie. Weer terug aan het front?

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?