<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, december 23, 2003

Woningnood 

Gisteren deden twee gescheiden vrouwen hun beklag in de Goudsche Courant. Een half jaar gescheiden en nog geen woning! Nou kan je daar wat lullig overdoen, maar als je in die situatie zit dan is dat dus niet leuk. Maar je bent de enige niet. Zoals vandaag bleek uit een genuanceerde reactie van Provesta, de woningbouwvereniging.
Op slot
De huurwoningmarkt zit op slot. Er is bijna geen doorstroming meer van huurhuizen naar koopwoningen. Maar ook bezitters van grote huurhuizen die wel kleiner zouden kunnen wonen blijven waar ze zijn. Want waarom zou je kosten gaan maken voor een verhuizing in deze onzekere tijd. De regering laat de huurprijzen los, huursubsidies worden gekort. Onder het mom van eigen verantwoordelijkheid dragen. En dat doen de mensen dan ook. Zorgen dat je geen risico loopt. Maar daarmee zit de huurmarkt wel potdicht.
Toeval
Provesta is een nieuwe woningbouwvereniging die is ontstaan na een fusie. Vandaag ontving ik een nieuwsbrief. Wat een timing, maar wel toeval. Want konden zij weten dat de Goudsche krant eerst een aanklacht tegen ze publiceert, om die dan de volgende dag door wederhoor weer te ontzenuwen. Kon dat overigens niet gewoon in hetzelfde artikel? Dan was de toonzetting niet zo negatief geweest. Want met de nieuwsbrief voor alle huurders neemt Provesta wel een goede open houding aan, die uitnodigt voor dialoog.
Extra toeval???
Op de voorpagina van de nieuwsbrief, rechtsboven, een foto van mensen nippend aan champagne. Zeg die ene, is dat niet .....eh ...die journalist van de Goudsche???


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?