<$BlogRSDUrl$>

maandag, december 01, 2003

Weinig aan toe te voegen: 

Deze colum van Peter van der Laan stond vandaag in de Goudsche courant:

Een felicitatie aan buurgemeente Bergambacht zou op z'n plaats zijn. Winkelhof Bergambacht wordt immers in de Regionale Structuurvisie opgewaardeerd tot tweede hoofdwinkelgebied in de Krimpenerwaard.

Maar de gemeente Schoonhoven laat zich liever denigrerend uit over het concurrerende winkelcentrum, dat door wethouder Huizinga (CDA) 'monofunctioneel, versnipperd en beperkt' wordt genoemd. In het raadsvoorstel voor 11 december wordt aangedrongen om de bevindingen van de deskundigen doodleuk te negeren.
Schoonhoven maakt zich hiermee belachelijk en toont zich een slecht verliezer. Huizinga vreest verschraling van beide winkelcentra, maar over Bergambacht hoeft hij niet in te zitten. Ondernemers en gemeentebestuurders werken prima samen en eventuele onderlinge verdeeldheid blijft onder de pet. De winkeliers in het Winkelhof zijn in de Krimpenerwaard al jaren een voorbeeld van eendracht. Ook veel Schoonhovenaren hebben inmiddels de kwaliteiten van Winkelhof Bergambacht ontdekt en zien niet op tegen een wekelijks bezoekje aan dit 'monofunctionele' winkelcentrum.

Schoonhovense winkeliers zijn moeilijker op één lijn te krijgen, zo heeft de geschiedenis meerdere malen bewezen. Volgens een Bergambachtse winkelier zouden zijn Schoonhovense collega's gezamenlijk op weg naar een pretpark al in de bus op het veer bonje met elkaar krijgen.

Enige bescheidenheid is dus gepast. De internationale allure van de Zilverstad moet niet worden overdreven.


Mijn commentaar: Tja...gemeentelijk herindelen ...


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?