<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, december 09, 2003

Vluchtelingen 

Beloofd om iets te schrijven over de fractie vergadering. Dat komt morgen wel. Maar een belangrijk deel van de vergadering ging over de dreigende uitzetting van in Schoonhoven wonende vluchtelingen. Er moeten er 19 uit die tussen de 10 en 17 jaar hier wonen.
Dit was ook onderwerp van gesprek tijdens het seniorenconvent. Dat is de vergadering met alle fractievoorzitters.
Niks doen
Het erge is dat we bijna niets kunnen doen. De beslissing wordt genomen in Den Haag. Maar er is wel besloten om niet actief mee te werken aan de uitzetting en de zorgplicht desnoods tot aan de vliegtuigtrap op ons te nemen.
Samenwerking
Tijdens de raadsvergadering zal dit onderwerp extra op de agenda gezet gaan worden. Groen Links, CDA en wij werken aan een motie. Motie tegen uitzetting2.Ik heb goede hoop dat deze motie raadsbreed wordt aangenomen. Wie je ook vertelt over de persoonlijk verhalen van de vluchtelingen, er is niemand die zegt dat ze toch maar weg moeten.
Verder?
Misschien dat het me lukt om zaterdag nog dit onderwerp op de politieke agenda van het congres te krijgen. Hoewel daar de standpunten wel duidelijk zijn. Ik zal wel proberen Klaas de Vries nog om advies te vragen. En voor de rest hoop ik dat vooral de CDA en D66 aanhang zich flink gaat roeren.
En de kerk. Want wat heeft zo'n samen op weg fusie nou voor zin als je toelaat dat er mensen niet mee mogen lopen

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?