<$BlogRSDUrl$>

woensdag, december 31, 2003

Vechtend het jaar uit 

De titel slaat niet op de neiging die ik af en toe voel om zo’n vuurwerkafstekend rotjoch zelf een knal te verkopen. Daar ben ik te vredelievend voor. Maar wel op de ruzie tussen van Aartsen en Bos. Die elkaar nog net even op de valreep over en weer beschuldigen van het mislukken van de integratie.
Argumenten
De argumenten vliegen over en weer, maar het meeste hout snijdt m.i. toch dat de VVD al heel lang regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen. Langer dan de PvdA. Dan kan je het mislukken toch niet op de ander afschuiven, maar dan moet je je eigen verantwoordelijkheid nemen.
Wens
Als ik dan al een wens heb voor het nieuwe jaar is het dat de landelijke politici is gaan doen waar ze verantwoordelijk voor zijn: het uitstippelen van goed beleid. En de gemeentelijke politiek daarbij in hun waarde laten. Ik mis steeds meer de menselijke maat in het verhaal. 1% stijging van de armoede is wel 10 straten in Schoonhoven, is wel 160 mensen! En wat blijft er over van eigen verantwoordelijkheid dragen als door geldgebrek ouderen en zieken bij bosjes hun thuiszorg opzeggen. Omdat ze niet weten wat ze er straks voor moeten betalen. Onverantwoordelijk gedrag. Van de overheid dus.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?