<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, december 19, 2003

Stom mens 

Gisteren liet het CDA weten de gemeenten te steunen die (nog) niet mee willen werken aan het uitzetten van asielzoekers.
Eergisteren liet een wetenschapper weten dat de gemeentebesturen in hun recht staan.

(uit Binnenlands bestuur: Gemeenten zijn niet de uitvoeringsinstanties van de rijksoverheid. Burgemeesters mogen daarom weigeren het uitzettingsbeleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken uit te voeren. Dit zegt Arthur Ringeling, hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.)

Vannacht liet een stom mens weten de democratie en de menselijkheid aan haar laars te willen lappen. BAH.

Verdonk blijft bij uitplaatsingen
DEN HAAG (ANP) - Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) blijft erbij dat gemeenten eraan moeten meewerken dat uitgeprocedeerde asielzoekers uit de opvang of hun woning worden gezet. Ze wil geen tijdelijke uitzondering maken totdat het terugkeerbeleid in kannen en kruiken is.


Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Verdonk de gemeenten tegemoet komt. Alleen VVD en LPF zijn het met de minister eens. De rest van de Kamer vindt dat Verdonk gemeenten op z'n minst de ruimte moet laten om ,,in bijzondere en klemmende gevallen'' de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers te laten bestaan, totdat het terugkeerbeleid er ligt.

De bewindsvrouw verwacht dat dit in de tweede helft van januari zal zijn. Ze zei in de nacht van donderdag op vrijdag, na de stemming, de motie mee te zullen nemen naar de ministerraad. Ondertussen worden uitgeprocedeerde asielzoekers gewoon uit de opvang gezet, zoals het beleid voorschrijft, aldus Verdonk.

Verschillende gemeenten hebben de afgelopen tijd te kennen gegeven dat ze geen uitgeprocedeerde asielzoekers op straat willen zetten zolang er niks voor ze is geregeld. Het probleem speelt nu omdat veel asielzoekers voor het einde van het jaar te horen krijgen dat ze moeten vertrekken.


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?