<$BlogRSDUrl$>

maandag, december 15, 2003

Congres  

Twee dagen congres gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Al is het alleen maar de concentratie die je moet opbrengen om alle stemmingen en amendementen goed te kunnen volgen. Zodat je naar eer en geweten kunt stemmen.
Het congres was vooral een werkcongres. Afspraken maken over de nieuwe koers, de europese verkiezingen en het kiezen van europarlementariƫrs, bestuur en afgevaardigden.
Triest
Bij de verkiezing van de internationale secretaris speelde zich een persoonlijk drama af. Alvaro Pinto, de huidige secretaris, verloor van een nieuwkomer. Een ambitieuse capabele jonge vrouw. Geen slechte keuze, maar niet de mijne. Daarmee was Alvero in 1 minuut zijn baan kwijt. En de partij veel ervaring en gedrevenheid.
Ontmoetingen
Voor mij was het congres ook een congres van ontmoetingen. Veel mensen tegenkomen en gedachten uitwisselen. Over de vluchtelingen, de gekozen burgemeester, het congres. Raadsleden uit Zwijndrecht en Bergambacht, een wethouder uit Sassenheim, parlementariƫrs, Rotterdammers.
Maar ook de bekende stoet van altijd sprekers, van de vertegenwoordigers van de actieve afdelingen. Soms van de egotrippers, meestal van de sterk betrokkenen.
Motivatie
Voor mij motiveert het congres me om door te gaan in de politiek. En dat zonder de toespraken van de voorzitter en Wouter Bos. Want ik ben weggegaan na de laatste stemming. Om nog een beetje op tijd thuis te zijn. Gorbatjov was leuk.
Morgen meer over het homo netwerk.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?